Over M.F.

GESCHIEDENIS || ERELEDEN || LID WORDEN

Wat is M.F.?
Het Collegium Classicum c.n. M.F. – kortweg M.F. – is het oudste vakdispuut Klassieke Talen in Nederland (1913) en telt ongeveer 65 leden uit verschillende studiejaren. M.F. organiseert door het jaar heen diverse activiteiten, zoals lezingen, borrels en uitstapjes. Een lidmaatschap van M.F. is dé manier om het meeste uit je studie te halen, zowel op vakinhoudelijk gebied als op het sociale vlak.

Wat doet M.F.?
De belangrijkste M.F.-activiteit is de maandelijkse vergadering, waarop één of twee leden een lezing houden en er wordt gediscussieerd. Wekelijks is er een borrel of koffietafel en verder worden er filmavonden, culturele en minder culturele uitjes, weekendjes weg, een sinterklaasviering en een voetbaltoernooi georganiseerd. Ook worden er gezamenlijke activiteiten met andere (studie)verenigingen voor Klassieke Talen in Nederland ondernomen.

Waarom zou ik lid worden?
M.F. biedt je de gelegenheid studie en gezelligheid te combineren. Een lidmaatschap van M.F. geeft je de kans om op informele manier je studiegenoten (beter) te leren kennen – zowel uit je eigen jaar als ouderejaars –  en met hen ook buiten de collegebanken je interesse voor de oudheid te delen en je verder te verdiepen in de Klassieken. Een lidmaatschap van M.F. hoeft niet veel tijd te kosten en is goed te combineren met je andere activiteiten in Leiden en je lidmaatschap van Sophia Aeterna, de studievereniging.

Hoe kan ik lid worden?
In het eerste semester organiseert M.F. meerdere eerstejaarsactiviteiten en zijn er twee vergaderingen waarop je een kijkje kan komen nemen; meer informatie ontvang je in het eerste semester middels een brief die we tijdens college komen uitdelen. Omdat je eerste semester al druk genoeg is, inaugureert M.F. de nieuwe leden pas in januari.